DAO JE NEDVOSMISLEN ODGOVOR Borelj konačno rekao šta tačno misli o sanckijama Rusiji
Foto: TANJUG/AP/EPA/Joédson Alves

Borelj je ocenio da u EU postoji "velika debata o efikasnosti EU sankcija protiv Rusije", kao i da "neki lideri govore da su sankcije bile greška i da pogađaju EU više nego Rusiju".

"Ne mislim da je to greška. To je nešto što smo mi morali da uradimo i nastavićemo to da radimo", poručio je Borelj.

NEMA VIŠE DILEME: Šojgu konačno otkrio glavni cilj ruske vojske u Ukrajini

Žosep Borelj je pred početak sastanak Saveta ministara spoljnih poslova, koji se održava u Briselu, poručio da će ministri razmotriti predlog novog paketa o jačanju efikasnosti sankcija protiv Rusije i odbacio optužbe da su cene nafte u Evropi skočile zbog uvođenja embarga na naftu iz Rusije.

"Početkom rata cene nafte su krenule da rastu, a zbog velike potražnje i da padaju. Kako neko može da kaže da je embargo povećao cene nafte?", kaže Borelj.

SVET U ŠOKU NAKON IZJAVE KINESKOG MINISTRA Nećemo sedeti skrštenih ruku

Šef diplomatije EU tvrdi da Rusija nastavlja da blokira ukrajinsko žito, da ga "pali i u uništava", kao i da se nastavlja bombardovanje civilne infrastrukture i ubijanje nevinih ljudi u Ukrajini.

"To je tragedija", poručio je Borelj.

Šef diplomatije EU je izneo očekivanje da će na današnjem sastanku Saveta EU biti doneta politička odluka o nastavku jačanja vojne pomoći Ukrajini.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Slaven

18.07.2022 11:39

Cica koji ce sahraniti Evropu!! Parastos ce dati Putin!🤣🤣

baager

18.07.2022 14:07

Borelj i Bler su zavrsili istu skolu ,,za medjunarodne eksperte u lazima

Рашо

18.07.2022 14:34

Они ће на крају и да убеде себе у то што причају. Док се нормални људи чуде и згражавање над будалаштинама које ови несрећници говоре они други све помно гутају без даха!