RUSI BESNI NA AMERIKU Vi ste krivi za to!
Foto: Printscreen

Smrtonosno granatiranje grada Novaja Kahovka u južnoj Ukrajini, koji se nalazi pod kontrolom Rusije, omogućeno je isporukom teškog naoružanja američke proizvodnje Kijevu, rekao je visoki ruski diplomata, preneli su ruski mediji.

"Ovakvi udari na civilna mesta mogu samo da izvuku osudu. To je direktna posledica isporuke oružja od strane Sjedinjenih Država Kijevu", rekao je u utorak za RIA Novosti Dmitrij Poljanski, zamenik šefa misije Rusije pri UN.

Ukrajinske trupe granatirale su u ponedeljak Novu Kahovku, grad u južnoj Hersonskoj oblasti, saopštili su lokalni zvaničnici. Vladimir Leontjev, načelnik gradske administracije, rekao je u utorak da je sedam osoba poginulo, a do 70 je povređeno. On je ranije rekao da je od granatiranja uništeno skladište đubriva, a oštećeno je više kuća, kao i drugi civilni objekti, uključujući pijacu i bolnicu.

Natalija Zarja, koja koordinira isporuku humanitarne pomoći gradu, rekla je da je uništeno i skladište sa 35 tona pomoći, uključujući hranu.

Ukrajinska vojska saopštila je u utorak da je uništila skladište municije u Novoj Kahovki. Ukrajina i Rusija su se više puta međusobno optuživale za granatiranje stambenih naselja i ubijanje civila.

Sve najnovije informacije o sukobu u Ukrajini možete pratiti na našem BLOGU UŽIVO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading