"REKAO SAM PUTINU DA MORAMO BITI SPREMNI" Lukašenko otkrio šta će se desiti ako SAD rasporede nuklearno oružje u Poljskoj
Foto: Ilustracija

„U vezi sa poslednjim razgovorom sa predsednikom Rusije…. Nije to nikakva nuklearna ucena. Mi nikoga ne nameravamo da ucenjujemo, posebno ne nuklearnim oružjem“, rekao je on na svečanosti povodom Dana nezavisnosti Belorusije.

Prema njegovim rečima, ta tema se pojavila nakon što su se Poljaci obratili Amerikancima sa zahtevom da rasporede nuklearno oružje u Poljskoj.

Rat u Ukrajini, 129. dan - Alo.rs

„Rekao sam predsedniku Rusije: zašto se pravimo da se ništa ne dešava? Dugo smo se konsultovali i došli do zaključka da treba da budemo spremni da im u roku od 24 sata odgovorimo istom merom. Za to je potrebno pripremiti se i mi ćemo se pripremati, ali nikome ne pretimo i nikoga ne ucenjujemo“, poručio je Lukašenko.

 

 

Kako je istakao, Zapad je zainteresovan za nove provokacije protiv Minska i Moskve.

Evropska unija i NATO zainteresovani za to da se konflikt u Ukrajini produži kako bi uništili „nas i Rusiju i da bi se preko Rusije približili glavnom suparniku - Kini“, ukazao je on.

"EVROPA STVORILA ČUDOVIŠTE U UKRAJINI" Lukašenko grmi: Prvo su podigli nacističku Nemačku! - Alo.rs

Lukašenko je rekao da Zapadu nije pošlo za rukom da ujedini čitav svet protiv Minska i Moskve.

„Potrebne su im nove provokacije da bi nas, Beloruse i Ruse, prikazali u užasnom svetlu“, istakao je beloruski predsednik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading