RUSIJA ĆE OBJAVITI RAT UKRAJINI, A ONDA SE SVE MENJA Bivši direktor tajne službe siguran da ne greši u proceni
Foto: mil.ru

Poznati politikolog, vojni ekspert i bivši šef izraelske Nativ službe Jakov Kedmi prokomentarisao je verovatnoću da će Kijev ispuniti svoju dugogodišnju pretnju da uništi Krimski most.

Prema ekspertu, takva pretnja je sasvim realna i apsolutno je ne vredi smatrati samo neosnovanim zastrašivanjem.

Druga stvar je, kako naglašava ekspert, da ukrajinski pokušaj udara na most teško da će naneti ozbiljnu štetu ovom strateškom objektu, koji je, po svoj prilici, veoma dobro čuvan, pokriven i zaštićen.

„Možda će pokušati da pucaju. Ali sa pravom odbranom neće moći da nanesu štetu “, kaže Jakov Kedmi.

On je napomenuo da bi nakon ovakvog udara, bez obzira na stepen oštećenja mosta i uspeh napada, Ukrajina vrlo verovatno mogla da očekuje veoma ozbiljne vojne i političke posledice.

Jakov Kedmi je sugerisao da bi udar na Krimski most mogao da bude razlog za nagli prekid ruske specijalne operacije i zvanično proglašenje ratnog stanja Ukrajini.

„Rezultat može biti objava rata Ukrajini“, rekao je ekspert.

Nakon toga, kako napominje politikolog, ruske trupe će naneti razorne raketne udare na sve tačke kontrole i moći, verovatno uključujući i kijevsku kancelariju Vladimira Zelenskog.

Takođe, prema rečima Jakova Kedmija, Oružane snage RF mogu da unište niz ključnih objekata glavne ukrajinske infrastrukture koje ruska komanda ranije nije smatrala vojnim ciljevima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading