"LONDON SPREMAN ZA NUKELARNU APOKALIPSU" Zaharova objasnila da Velika Britanija samo izmišlja nepostojeća saopštenja
EPA/ MAXIM SHIPENKOV

„Britanski establišment se neumorno priprema za nuklearnu apokalipsu, izmišljajući neopostojeća saopštenja Rusije o tome. To je pogodna tema, čija je svrha da odvuče pažnju od propasti unutrašnje politike britanske monarhije u svetlu beskonačnih zavera, kriza i korupcionih skandala“, napisala je Zaharova na Telegramu.

 

 

Ona je skrenula pažnju na izjave britanskog ministra odbrane Bena Volesa i njegovog zamenika Džejmsa Hipija, kao i na izjavu šefice britanske diplomatije Liz Tras.

Zaharova je ocenila da njihove izjave o navodnoj nuklearnoj opasnosti od Rusije nisu nvi pronalazak, navodeći kao primer knjigu Magnusa Klarka

„Uništenje Britanije u nuklearnom ratu“, objavljenu 1982. godine.

„Knjiga predstavlja detaljnu rekonstrukciju posledica nuklearnog napada Sovjetskog Saveza na Britanska ostrva. Momci se odavno pripremaju, takoreći.

Provereno je sve: počev od argumentovanog izbora ciljeva sve do datuma napada. 'Crveni', kaže, udaraju po monarhiji na božićne praznike, jer je upravo u to vreme kraljevina najslabija. Zapravo, kraljevina je najranjivija u vremenima kada su na njenim ključnim pozicijama takvi profesionalci kao što su Boris Džonson, Ben Voles i Liz Tras. Slava kraljici, Klark nije imao pojma ko će voditi njegovu zemlju, inače bi, mislim, sam ostvario ono što je napisao“, napisala je Zaharova.

 

Komentari (0)

Loading