SKROMNO POREKLO VLADIMIRA PUTINA Šef ruske države otkrio ko su mu bili preci
Tanjug/Ap

Putin je prilikom uručenja nagrada govorio i o svojim precima, ističući da su oni bili prosti seljaci, a potom radnička klasa.

- Govoreći sada, Nikita Sergejevič Mihalkov je ispričao neverovatnu stvar, neverovatnu priču o povezanosti vremena i generacija. Njegov predak je bio čuvar pečata prvih Romanovih. Otprilike u isto vreme, dokumentovano crkvenim zapisima, moji preci bili su prosti seljaci, a onda samo prosti radnici. Da, velika mi je čast što sam prisutan na današnjoj ceremoniji - rekao je Putin na dodeli državnih nagrada.

Šef ruske države dodelio je zvanje Heroja rada petorici Rusa. Među njima su Jurij Bašmet, umetnički direktor Državnog simfonijskog orkestra Nove Rusije, i Jurij Barmakov, prvi zamenik naučnog direktora Sveruskog istraživačkog instituta za vazduhoplovnu administraciju, proizvođača nuklearnog oružja.

Na spisku su i Aleksandar Pekarš, zamenik generalnog direktora i šef filijale avio-kompanije Suhoj, Irina Krasnopoljska, kolumnista "Rosijske gazete", i Vladimir Mihajlov, mlekar iz Jakutije.

Ceremoniji je prisustvovao reditelj Nikita Mihalkov, koji je 2020. godine dobio titulu Heroja rada.

- Drago mi je da uručim orden Heroja rada izuzetnom filmskom reditelju Nikiti Sergejeviču Mihalkovu, čoveku jedinstvenog kreativnog talenta, neverovatnog radnog kapaciteta i snažne ljubavi za otadžbinu - rekao je Putin.

On je napomenuo da je decenijama svaki projekat Mihalkova postao značajan događaj u kulturi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading