VKUSNO I TOČKA! Mekdonalds u Rusiji promenio naziv! Direktor kompanije: Zadovoljstvo mi je da vam predstavim novo ime!
Foto:Printscreen

- Zadovoljstvo mi je da vam predstavim naše novo ime — Vkusno i točka - rekao je generalni direktor kompanije u Rusiji Oleg Parojev. Danas je otvoreno prvih 15 restorana, a prema rečima Parojeva, sutra će se otvoriti još 50 restorana, a do kraja juna – oko 200.

Zasad posetiocima restorana brze hrane neće biti dostupan kompletan meni, a Parojev objašnjava da su razlog poteškoće sa logistikom kao i to što se restorani otvaraju u rekordnom roku. Na primer, na novom meniju neće biti poznatih stavki kao što su hamburger „Big mek“ i sladoled „Mekflari“.

- To je povezano sa činjenicom da ti nazivi, brendovi, njihov izgled i tehnologija proizvodnje direktno asociraju na brend 'Mekdonalds'. Obećavam da ćemo uskoro dobiti dostojnu zamenu tih proizvoda koje će, siguran sam, naši potrošači zavoleti - rekao je generalni direktor kompanije. Takođe je dodao da će biti promenjena pakovanja nekih proizvoda, ali da će sadržaj ostati isti.

Pojava lanca brze hrane pod novim imenom i lokalnom vlasničkom strukturom usledila je nakon što se brend pridružio drugim zapadnih poslovnim gigantima i povukao svoje poslovanje iz Rusije. Kao razlog su naveli „operativne, tehničke i logističke poteškoće“.

Mekdonalds se prvi put pojavio u Moskvi 1990. godine, a obustavio je rad u Rusiji 14. marta u svetlu specijalne vojne operacije. Novi vlasnik je nosilac licence kompanije Aleksandar Govor.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading