PUTIN POSLAO PORUKU SVETU Ovo je ključno inače će se sve raspasti
Foto: Sajt predsednika Rusije

„Svet se menja i to drastično. Da biste težili ka tome da postanete lider u čemu god, bilo koja zemlja, narod ili etnos treba da osigura svoj sopstveni suverenitet jer međustanja nema. Ili je zemlja suverena ili je kolonizovana“, kazao je Putin na susretu sa mladim preduzetnicima uoči Ekonomskog foruma koji se održava u Sankt Peterburgu.

Prema rečima ruskog predsednika, suverenitet u savremenom smislu sastoji se iz nekoliko komponenti – vojno-politički suverenitet, ekonomski i društveni.

Kako je objasnio, vojno-politički suverenitet podrazumeva donošenje suverenih spoljnopolitičkih i unutarpolitičkih odluka kako bi se osigurala sopstvena bezbednost.

Sa druge strane, kako je kazao, ekonomski suverenitet omogućava državi da se razvija i da ne zavisi ni od koga po pitanju kritičnih tehnologija i ujedno osigurava održivost društva i same države.

Međutim, dodao je on, društveni suverenitet omogućava narodu da se konsoliduje kako bi se rešavala nacionalna pitanja, kako bi se poštovala nacionalna istorija, kultura i jezik, ali i kako bi se poštovale manjine koje žive u toj državi.

„Takva konsolidacija društva je ključ razvoja države, ako nema te konsolidacije – sve će se raspasti“, naglasio je Putin.

Ruski predsednik je takođe kazao i da su sve te komponente uzajamno povezane, te je kao primer naveo hiperzvučno naoružanje koje je Rusija napravila i dodao da bi tako nešto bilo nemoguće da nije omogućen razvoj ruske nauke i tehnologije.

Sve najnovije informacije o specijalnoj vojnoj operaciji vojske Ruske Federacije u Ukrajini možete opgledati u našem BLOGU UŽIVO

Komentari (0)

Loading