AMERIKA PRAVI BEZAKONJE DALEKO OD SVOJIH GRANICA Sergej Lavrov žestoko udario na Zapad
Printscreen

Na pitanje BBC-a da prokomentariše stav da Britanija ne bi isporučivala raketne bacače Ukrajini da Rusija nije napala Ukrajinu, Lavrov je na konferenciji za štampu izjavio da se "ne radi o tome da ne bi nečeg bilo da nije bilo nečeg drugog".

(UKRAJINA UŽIVO) NEMA MIRA NI NA VIDIKU Zelenski oduševljen, Putin otvoreno o greškama Zapada


"Radi se o tome da smo 20 godina upozoravali da ste potpisali 1990.da niko neće jačati svoju bezbednost na teret drugih. Zašto ne možete da poštujete to što su potpisali vaši predstavnici i sve članice OEBS?”, upitao je Lavrov.

On je kazao da se zapad pet puta približavao granicama Rusije, i upitao od koga prave liniju odbrane nakon što je nestao Varšavski pakt.

Ukazao je da sada Amerikanci prave narednu liniju odbrane u južnom kineskom moru.

„Pravite bezakonje daleko od vaših granica. Razumem da su u Londonu nostalgični za britanskom imperijom, koja je daleko iza vas”, rekao je ironično Lavrov.

On je optužio zapad za uništavanje država kao što su Irak, Sirija I druge.

"Kada bi u susednoj Irskoj, ukinuli engleski jezik, ili u Belgiji francuski, kako bi Evropa gledala na to? Neću ni da razvijam tu zamisao. A Evropa je gledala mirno kako se zabranjivao ruski jezik u Ukrajini”, rekao je on.

Lavrov je ukazao da su Rusi u Ukrajini bili osam godina suočeni sa bombardovanjem od strane režima koji je veličao nacizam.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading