PUTIN SPREMIO RADIKALNU STRATEGIJU ZA UKRAJINU Ako se ovo ostvari Zapad će biti u velikom problemu
Alo! Ilustracija /J.V.

Ovaj zaključak su doneli novinari "Moskovskog komsomoleca". Autori materijala su detaljno govorili o novim spoljnopolitičkim odlukama Moskve, a takođe su objasnili kako je Rusija radikalno promenila strategiju u Ukrajini.

Analitičari „Moskovskog komsomoleca” primetili su da je u okviru specijalne operacije ruski predsednik Vladimir Putin doneo određene odluke, korenito promenivši strategiju prema Ukrajini.

Sada je stavljeno težište na istrajnost u ostvarivanju sopstvenih ciljeva vezanih za konfrontaciju sa Zapadom. Moskva planira da počne ostvarivanje još nekoliko planova i pristupi ispunjavanju svih postavljenih zadataka u cilju zaštite sopstvenih nacionalnih interesa.

Novinari su uvereni da je Rusija već počela da sprovodi svoje nove strateške planove nudeći Ukrajini da kupuje struju iz nuklearne elektrane Zaporožje.

Ove izjave Moskve su lukava zamka za Kijev, pošto su ukrajinske vlasti u mat poziciji, ali takve predloge ne mogu ostaviti bez reakcije.

„Zvanični Kijev će ili morati da plati struju novim vlasnicima regiona (Rusija) i time zapravo prizna njihov legitimitet, ili će to odbiti. Kako se Moskvi može ekonomski uzvratiti?“, pitali su se autori materijala.

"Moskovski komsomolec" je uveren da će Kijev podleći emocijama i odlučiti da blokira tranzit ruskog gasa u Evropu.

Ukrajinske vlasti, sprovodeći takve mere, naći će se u lukavoj zamci Rusije.

Brisel, koji je ostao bez ruskog gasa, biće prinuđen da razmotri mogućnost pokretanja Severnog toka 2.

Nova taktika koju Rusija planira da primeni najverovatnije će uroditi plodom u bliskoj budućnosti. Ukrajina i Evropa biće prinuđene da pristanu na ruske uslove, pošto neće moći da se suprotstave pritiscima Moskve.

Sve o ratu u Ukrajini možete pronaći u našem BLOGU UŽIVO

Komentari (0)

Loading