NAJMOĆNIJE NUKLEARNO ORUŽJE RUSKE ARMIJE "SARMAT" može da uništi polovinu obale kontinenta koji Rusija smatra neprijateljskim (VIDEO)
Printscreen

- Takva raketa može da uništi polovinu obale kontinenta koji nam se ne dopada zbog svoje agresivne politike - rekao je Rogozin na obrazovnom maratonu „Novi horizonti“.

Istovremeno, on je saopštio da je „Roskosmos“ poslao sve rakete-nosače „Angara“, koje je naručilo Ministarstvo odbrane Rusije, na kosmodrom „Pleseck“.

Rakete su sve spremne, već su na kosmodromu 'Pleseck'“, rekao je Rogozin, dodajući da će biti lansirane prema operativnim potrebama.

Nećemo više lansirati velike makete, kada sateliti budu spremni, onda će biti lansiranja, dodao je šef „Roskosmosa“.

UPOZORENJE PESKOVA EVROPI: "Jednog dana će Vam biti potreban Severni tok 2" - Alo.rs

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je 20. aprila s kosmodroma Pleseck izvedeno prvo lansiranje interkontinentalne balističke rakete „Sarmat" u okviru državnog programa testiranja.

Vojni resor je objavio da su potvrđene sve očekivane karakteristike rakete tokom svih etapa leta, a da su probni borbeni blokovi stigli u predviđenu oblast poligona Kura na Kamčatki.

Nakon završetka programa ispitivanja raketni kompleks „Sarmat“ će postati deo naoružanja Strateških raketnih snaga Rusije. U Užurskoj raketnoj jedinici u Krasnojarskom kraju već je u toku priprema glavnog raketnog puka koji će upravljati novim raketnim kompleksom. Napredni kompleks „Sarmat“ zameniće rakete „Vojevoda“.

 

Komentari (0)

Loading