RUSIJA PRAVI PREOKRET Lavrov uništio snove Zapada i raskrinkao plan "zlatna milijarda": Gospodo, vaša civilizacija je iskočila iz koloseka!
EPA

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov obratio se javnosti i naveo da će se Rusija okrenuti sebi i partnerima koji stoje izvan tzv. "zlatne milijarde".

- Oslonićemo se na sebe i na naše pouzdane partnere, od kojih je velika većina izvan takozvane zlatne milijarde.

Lavrov je rekao da su zapadne zemlje grubo prekršile svoje fundamentalne principe.

- Nepovredivost privatne svojine, pretpostavka nevinosti – sve čime se hvalila zapadna civilizacija... iskočilo je iz koloseka na najgrublji način. Zapad je pokazao da je sposoban da počini zločine uprkos principima koje javno promovišu, kao i da sprovodi otvorenu razbojničku politiku i pljačku  - konstatovao je Lavrov.

Kako je naveo Lavrov, Rusija ne želi rat, ali više ne očekuje, ne može da se osloni i nema poverenja u zapadne zemlje i njihove priče o pregovorima.

Lavrov je naveo da specijalna operacija u Ukrajini ima za cilj da okonča unipolarni svet u kome dominiraju SAD, da se svet vrati poštovanju principa suvereniteta, povelje UN i međunarodnog prava.

- Želimo da obezbedimo civilima izlazak iz ugroženih zona i osiguramo bezbednost našeg stanovništva u Ukrajini i bezbednost Rusije - rekao je Lavrov.

Najnovije vesti pročitajte u našem blogu Ukrajina uživo.

Komentari (0)

Loading