"PUTIN TEŠKO BOLESTAN, IDE NA OPERACIJU, OVAJ ČOVEK ĆE GA ZAMENITI" Britanski mediji izašli u javnost sa šokantnim tekstovima
EPA

Ruski predsednik Vladimir Putin će morati uskoro na operaciju raka, tvrdi "insajder iz Kremlja", a prenose zapadni mediji kao što su Daily Mail i Mirror.

Njega će navodno menjati sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

Patrušev (70) smatra se ključnim arhitektom dosadašnje ratne strategije - i čovekom koji je ubedio Putina da je Kijev preplavljen neonacistima, navodi Daily Mail.

Ove tvrdnje pojavile su se na popularnom Telegram kanalu General SVR, koji kaže da je njegov izvor dobro pozicionirana ličnost u Kremlju.

General SVR je pre 18 meseci izvestio da Putin ima rak abdomena i Parkinsonovu bolest.

On je navodno odložio operaciju, koja se sada neće održati pre obeležavanja Dana pobede 9. maja.

Vest dolazi usred spekulacija da će Putin pokrenuti sveobuhvatni rat širom Ukrajine i narediti masovnu mobilizaciju vojno sposobnih muškaraca, što predstavlja značajan politički rizik.

Operacija je bila zakazana za drugu polovinu aprila, ali je odložena, tvrdi SVR.

- Putinu je preporučeno da se podvrgne operaciji, o čijem datumu se razgovara i dogovara.Izgleda da nema neke posebne hitnosti, ali se ni ona ne može odlagati - navodi list.

Najnovije vesti pročitajte u našem blogu Ukrajina uživo.

Komentari (1)

Loading
vasa

01.05.2022 19:49

Kad nas ovi sa br. ostrva obaveštavaju tako tačno i na vreme da i mi njih obavestimoda je njihova kraljica u blaženom stanju da će UK biti bogatije za još jednog degenerika.