PREMINUO BIVŠI PUTINOV ŠEF General koji je komandovao predsedniku Rusije nije imao najlepše reči za njega (FOTO)
EPA/ RAMIL SITDIKOV / KREMLIN POOL

On je bio u KGB-u od 1956. do 1991. i bio je čovek broj dva u ovoj tajnoj službi kada je Putin služio u Drezdenu između 1985. i 1990. godine.

Ime ovog generala dojeknulo je posebno kada je ocenio da je Putin bio "osrednji" agent KGB-a i da je poslat na nevažno mesto u Istočnoj Nemačkoj nakon što je regrutovan kao špijun.

OGLASIO SE ERDOGAN "Turska je spremna da preuzme inicijativu u okončanju sukoba između Rusije i Ukrajine"

Brazilskom listu "Folha de S. Paulo" on je 2017. godine rekao da bi agent KGB koji tečno govori nemački bio poslat u Zapadnu Nemačku ili Austriju da je sovjetska špijunska agencija procenila da je bio dobar.

- Ali on je otišao na istočnu stranu, koja je bila komunistička. Oficiri koji obećavaju bili bi poslati u Berlin da rade sa Štazijem - tajnom policijom istočnonemačkog režima - a ne u Drezden - podvukao je tad Leonov.

Tom prilikom otkrio je i da je Putin često kasnio na sastanke, što je navika koja je bila "strana i skandalozna" oficirima KGB-a.

PREMINUO BIVŠI PUTINOV ŠEF General koji je komandovao predsedniku Rusije nije imao najlepše reči za njega (FOTO)

Foto: Youtube/Printscreen

 

Leonov je tada rekao novinarima da nije optimističan da je budućnost Rusije pod Putinom biti svetla, kao i da smatra da ruski predsednik nije tako siguran na vlasti kao što većina ljudi misli, ali se ispostavilo da nije u pravu.

General je inače služio kao prevodilac za Fidela Kastra tokom njegove čuvene posete Moskvi 1963. godine, godinu dana nakon Kubanske raketne krize.

AMERIKA JE POTCENILA SNAGU RUSKE RUBLJE Zbog ovoga je sve jača i jača, a dolar je u problemu

Putin je priznao da je bio na "sporednoj poziciji" u KGB-u, ali ruski državni mediji često tvrde da je hrabro branio Sovjetski Savez svojim angažovanjem u ovoj špijunskoj agenciji.

Sve vesti iz Ukrajine čitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading