ZAPALJIVE REČI ČEČENSKOG MUFTIJE "To je blagoslov za muslimane, poginuli će sigurno postati mučenici"
Foto: Youtube/Printscreen

Argumentirajući u prilog dozvoli učešća u invaziji na susednu zemlju, Mežijev upoređuje čečensku vojsku sa pratiocima proroka Muhameda, koji su se „borili u sastavu etiopske vojske protiv njenih protivnika pod komandom hrišćanina“.

"Muslimani koji se danas tu bore bore se za Kuran, za proroka, i da im se ova prljavština ne nameće, a i zato što idu putem ashaba proroka Muhameda“, rekao je republički muftija", rekao je on.

"Dužnost“ muslimana da učestvuju u invaziji na Ukrajinu Mežijev opravdava činjenicom da je u Rusiji zagarantovana sloboda veroispovesti, a zabranjen je i „greh naroda proroka Luta“ (homoseksualnost. – prim. nov.) .

A poenta invazije je, kako je rekao, da se "očuvaju i zaštite" ove institucije koje su sadržane u zakonu. Vojni džihad - u islamskoj terminologiji, revnost na Allahovom putu, koja se sastoji u oružanoj borbi za veru.

Prema Kuranu, svaki musliman u slučaju pretnje, "mora da bude marljiv u potvrđivanju i zaštiti islama, trošeći za to svoja materijalna sredstva i svu svoju snagu".

Najnovije vesti pratite na našem blogu UKRAJINA UŽIVO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading