UHAPŠENI UKRAJINSKI TERORISTI Pokušali da napadnu ruski humanitarni konvoj sa auto-bombom (VIDEO)
Tanjug/AP

-U toku specijalne vojne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine na teritoriji koju kontrolišu Oružane snage Rusije, FSB je zaustavio delovanje ukrajinske diverzantsko-terorističke grupe, koja je, po nalogu zaposlenih u SBU, pripremala terorističku akciju, napad na ruski humanitarni konvoj i vojno osoblje Ruske Federacije korišćenjem auto-bombe, navodi se u saopštenju.

Na snimku koji je objavio FSB, jedan od uhapšenih je rekao da je planirano postavljanje eksploziva „u prednji branik automobila kako bi se uništila oprema na udaljenosti od približno pet metara.

Rat u Ukrajini, 58. dan - Alo.rs

U skrovištima koje su opremili diverzanti pronašli su dva MANPAD (prenosna PVO) Igla sa lanserima, tri bacača granata RPGI8, mitraljez PKM, jurišnu pušku AKM, PM pištolj, 127 ručnih bombi, 18 protivpešadijskih i magnetnih mina, protivtenkovsku minu. sa daljinskim upaljačem, osam kilograma plastida, improvizovanom eksplozivnom napravom, 42 upaljača i detonatora, više od pet hiljada komada municije, mašinom za rušenje PM-4, radio stanicama, uređajima za noćno osmatranje i autobombom.

Pokrenut je krivični postupak po članu o pripremanju dela međunarodnog terorizma.

Makron: Embargo na ruski gas nije tema razgovora - Alo.rs

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading