NOVE ŽRTVE U GRANATIRANJU HARKOVA Pogledajte stravične scene razaranja, Ukrajinci svim silama brane grad (VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/Youtube

Grad Harkov na istoku Ukrajine danas je žestoko granatiran i tom prilikom je poginulo više ljudi, izjavio je danas gradonačelnik Ihor Terehov.

Na pitanje da li postoji rizik od novog ruskog napada na grad, na šta je nedavno upozorilo ukrajinsko Ministarstvo odbrane, Terehov je rekao da su ukrajinske snage fokusirane i spremne da brane grad, preneo je "Rojters".

- U gradu nema panike - rekao je on.

Snimak prikazuje momenat mira u gradu pre nego što su granate počele da padaju.

Preciznom raketom "kindžal" uništen je dobro zaštićeni komandni centar ukrajinske vojske u Časovoj Jari u Donbasu, rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov. Visokoprecizne rakete kopnenog baziranja upotrijebljene su u područjima Popasne, Novozvanovka i Žolota u Luganskoj oblasti, gde su ispaljene na položaje ukrajinske vojske.

Tom prilikom ubijeno je oko 300 ukrajinskih ekstremista, dok je više od 50 oklopnih vozila i 25 automobila uništeno, javlja "Sputnjik".

Konošenkov je rekao da je ruska borbena avijacija uništila danas 42 vojna objekta u Ukrajini, među kojima su tri komandna centra, dvije radarske stanice za osvjetljenje i navođenje, skladišta goriva, kao i 35 položaja ukrajinske vojske.

Pogledajte kako ruske trupe deluju po Harkovu sa severa:

U području Novogrodovke u Donjeckoj oblasti uništen je glavni kamp ekstremista "Desnog sektora", dok je u području Selidova uništen taktičko-raketni sistem "Točka-U".

Konašenkov je naveo na brifingu da su ruski kompleksi protivvazdušne odbrane oborili ukrajinski lovac "Su-27" u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Sve vesti iz Ukrajine čitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
NIKOLAKRAJINALONDON

11.04.2022 23:03

Nije nikakvo cudo sto nam svaki dan prikazuju citava tenkovska groblja, bez razlike cija . Ovdje su svi tenkovi bez pjesadiske pratnje , pa stoga nije ni cudo.