SNIMCI MASAKRA U BUČI DOVEDENI U PITANJE Svet optužuje Rusiju za ubistva civila, ovo je NJIHOV ODGOVOR (VIDEO)
Foto: EPA/ROMAN PILIPEY

"To treba očekivati i ne treba obraćati veliku pažnju na to. Zašto im je potrebna ova provokacija - kao informativni povod, slika", rekao je Basurin za TV "Rusija 24".

Prethodno su ukrajinske vlasti i mediji podelili snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, na kojem se vide tela poginulih koja leže na putu.

Snimak, iako cenzurisan, može biti uznemirujući za neke gledaoce:

 

 


Pojedini korisnici interneta su primetili da ljudi na snimku za koje se tvrdi da su poginuli navodno pomeraju ruke i pomeraju se kako bi izbegli točkove vojnih vozila. Takođe, u retrovizoru jednog automobila se vidi kako jedan čovek ustaje čim automobil prođe, prenosi "RIA Novosti".

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su sve fotografije i video materijali koje je objavio Kijev, a koje navodno svedoče o nekoj vrsti zločina ruskih vojnika u gradu Buča, kako je navedeno, "još jedna provokacija“.

Rusko ministarstvo navodi da sve vreme dok je to naselje bilo pod kontrolom Oružanih snaga Rusije nijedan lokalni stanovnik nije stradao u nasilnim akcijama.

Ministarstvo je istaklo da su sve ruske jedinice napustile Buču 30. marta, a da su južne delove grada, uključujući stambena naselja, ukrajinske trupe granatirale danonoćno iz artiljerije velikog kalibra, tenkova i višecevnih raketnih sistema.

 

Sve o ukrajinskom konfliktu čitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading