KRATERI, ROVOVI, SRUŠEN KONTROLNI TORANJ Isplivao prvi snimak razrušenog aerodroma u Mariupolju, pogledajte JEZIVE scene (VIDEO)
Printskrin Telegram

Rovovi i krateri oko piste, mozaici Lenjinovog mauzoleja u pustom terminalu sa polomljenim prozorima, uništeni kontrolni toranj - ovako sada izgleda aerodrom Mariupolj, gde su dopisnici "RIA Novosti" uspeli da dođu i prvi snime jezive scene posle borbi sa ukrajinskim snagama bezbednosti.

"Aerodrom je sada potpuno prazan. Nema vojske i civila, samo gladne mačke trče oko prazne zgrade. Nisam našao ni avione. Negde sasvim blizu čuju se pucnji iz ručnog oružja", svedoči dopisnik sa lica mesta. 

Na snimku se vidi da na teritoriji kompleksa nema nijedne letelice, pista praktično nije oštećena, vidljive su samo pojedinačne udarne rupe u betonu, a u blizini piste iskopani su rovovi i rovovi, krateri od eksplozija i polomljeni hangari su vidljive posledice razaranja.

Aerodromski terminal je prazan, na zidovima je ostao mozaik iz sovjetskih vremena: slike Večnog plamena, transparenti nacističkih divizija bačenih u podnožje Lenjinovog mauzoleja, scene iz zajedničke istorije Rusije i Ukrajine, Sovjetskog Saveza.

Mariupolj postepeno pada pod kontrolu oružanih snaga DNR i ruskih trupa, ukrajinska vojska i nacionalisti beže iz grada, često se oblačeći u civilnu odeću, uključujući i žensku.

Pogledajte snimak:

 

Sve najnovije informacije o ruskoj operaciji u Ukrajini pogledajte OVDE.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading