NAKON INFORMACIJE DA JE DOŽIVEO INFARKT Oglasio se ruski ministar odbrane Sergej Šojgu
EPA

Ubrzo nakon ove informacije, Šojgu je govorio na radnom sastanku sa vojnom delegacijom Rusije, u kojoj je skrenuo pažnju na to da se državni poslovi odvijaju nesmetano, uprkos poteškoćama, piše "Ria Novosti".

„S obzirom na poteškoće koje imamo danas, državne odbrambene komande ispunjavamo planski. S obzirom na to da je budžetsko finansiranje ove godine premašilo prethodnu za 15 odsto, naravno, treba da sagledamo na šta obratiti posebnu pažnju prilikom ispunjavanja zadataka državnog odbrambenog naloga“, navodi se u poruci ministra. Ministarstvo odbrane.

 

 

Šojgu je napomenuo da, uprkos antiruskim sankcijama, je danas nivo zaključivanja državnih ugovora 85 odsto, a da će u aprilu ovaj posao biti u potpunosti završen.

„Nastavljamo da unapređujemo snabdevanje naoružanjem i opremom kreditnim sredstvima. Prioriteti su visoko precizno naoružanje dugog dometa, avijacijska oprema, kao i održavanje borbene gotovosti strateških nuklearnih snaga“, naglasio je ministar.

On je dodao da je, imajući u vidu izvođenje specijalne vojne operacije u Ukrajini, 2022. godine neophodno održati zacrtani tempo za snabdevanje trupa naprednim naoružanjem, uključujući robotske sisteme, informatičku podršku i elektronsko ratovanje, kao i logistiku.

- Takođe želim da napomenem da Ministarstvo odbrane u potpunosti ispunjava sve društvene obaveze prema osoblju, uzimajući u obzir donete odluke o relevantnim indeksacijama. Ovo se odnosi i na indeksaciju novčanih dodataka vojnih lica, i naknada civilnog osoblja, i naravno, kako je predviđeno našim zakonodavstvom i vojnih penzionera. Osim toga, odobrene su izmene Zakona o veteranima prema kojima se učesnici specijalne vojne operacije u Ukrajini priznaju kao borbeni veterani. Podrška će biti pružena i rođacima ove kategorije vojnika - dodao je ruski ministar odbrane.

Podsetimo, poslednjih dana se dosta spekulisalo o tome gde je ruski ministar odbrane, kao i da nešto nije u redu sa njegovim zdravljem. Portparol Kremlja se potom oglasio i rekao da je Šojgu dobro.

- Šef ruskog Ministarstva odbrane Sergej Šojgu sada ima mnogo briga. U toku je specijalna vojna operacija. Naravno, sada nije baš vreme za medijske aktivnosti. To je sasvim razumljivo - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Najnovije vesti iz Ukrajine čitajte u našem blogu uživo OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading