PUTIN SPREMAN DA BACI TERMONUKLEARNU BOMBU Jezivo upozorenje analitičara - još mnogo Ukrajinaca će morati da UMRE
Alo! Ilustracija /J.V.

Zapadni saveznici snabdevaju Ukrajinu oružjem i drugim materijalom, ali su isključili ideju o uvođenju zone zabranjenog leta. Dok zemlje EU obezbeđuju sisteme protivvazdušne odbrane, nijedna država nije ponudila da pošalje svoje trupe.

- Sprovođenje zone zabranjenog leta znači ubijanje Rusa. A sve što uradimo a da za posledicu ima ubijanje Rusa dovodi nas do Trećeg svetskog rata – ​​rekao je “Politiku” analitičar iz Vašingtona čiji rad delimično finansira američka vlada, govoreći anonimno zbog osetljivosti situacije.

Jedan evropski zvaničnik upoznat sa obaveštajnim brifinzima za američke saveznike rekao je da su analitičari u Vašingtonu došli do zastrašujućeg zaključka.

- Rusija je spremna da upotrebi termonuklearnu bombu u Ukrajini - rekao je on.

PUTIN SPREMAN DA BACI TERMONUKLEARNU BOMBU Jezivo upozorenje analitičara - još mnogo Ukrajinaca će morati da UMRE

Alo! Ilustracija /J.V.

 

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je u petak ponovio želju alijanse da izbegne sukob i nespremnost da se uvede zona zabrane letova.

- Jedini način da se uvede zona zabranjenog leta je da se NATO avioni – borbeni avioni – pošalju u vazdušni prostor Ukrajine a potom nametne ta zona zabrane letova obaranjem ruskim aviona. Ako to uradimo, završićemo sa nečim što bi moglo da se okonča sveopštim ratom u Evropi u kojem bi učestvovalo mnogo više zemalja i što bi uzrokovalo daleko više ljudskih patnji – rekao je Stoltenberg nakon sastanka ministara NATO u Briselu.

Sve o ukrajinskoj krizi pratite UŽIVO NA NAŠEM BLOGU.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading