RUSKI TENKOVI U HERSONU Pala strateški važna luka, Ukrajinci ne daju zastavu (VIDEO)
Foto: Twitter/printscreen

Posle skoro nedelju dana, Rusija tek treba da postigne svoj cilj da zbaci ukrajinsku vladu, ali je, prema ukrajinskoj službi za vanredne situacije, ubila više od 2.000 civila i uništila bolnice, vrtiće i domove. Ruski izvori poriču ove tvrdnje, dodajući da su gađani isključivo vojni ciljevi.

Vojna akcija je proterala više od 870.000 ljudi koji su pobegli preko ukrajinskih granica, recipročne sankcije su uzdrmale svetsku ekonomiju, a porast cena nafte pogoršava strah od inflacije, prenosi "Rojters". Bombardovanje Harkova, grada na istoku sa 1.5 miliona stanovnika, ostavilo je njegov centar opustošen, uništenih zgrada i u ruševinama.

Ipak, u Hersonu ukrajinska zastava još uvek nije pala.

Posle vazdušnog napada u sredu ujutru, krov policijske zgrade u centru Harkova srušio se jer je bio zahvaćen plamenom.

Vlasti su saopštile da je 21 osoba ubijena u granatiranju i vazdušnim napadima na grad u poslednja 24 sata, a još četiri u sredu ujutro. Moskva poriče da je ciljala civile i kaže da ima za cilj da razoruža Ukrajinu, zemlju od 44 miliona ljudi, u specijalnoj vojnoj operaciji.

"Epl", "Ekson", "Boing" i druge kompanije pridružile su se izgnanstvu međunarodnih kompanija sa ruskih tržišta zbog čega je Moskva bila finansijski i diplomatski izolovana otkako je predsednik Vladimir Putin naredio invaziju 24. februara.

Sve o ukrajinskoj krizi pratite UŽIVO NA NAŠEM BLOGU.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading