KO DIRA BIKA DOBIJE ROGOVE Putin je primoran da pokaže Zapadu kako će se OVO završiti za njih
Alo! Ilustracija /J.V.

Politikolog je u intervjuu za Ukraina.ru prokomentarisao izjavu dobijenu iz Velike Britanije o spremnosti Londona da počne da konfiskuje imovinu koja pripada najvećim ruskim preduzetnicima pod "najstrožim režimom sankcija".

"FORBS" LUPIO ŠAMAR AMERIČKOJ VLADI Ne zamajavajte se, rat Rusije i Ukrajine bi bukvalno trajao 10 SEKUNDI!

Mihail Pogrebinski ne veruje da će vlasti Ujedinjenog Kraljevstva preduzeti takav korak, dobro znajući kakve bi posledice takav korak imao po britanske kompanije, uključujući i one koje posluju u Ruskoj Federaciji.

Glavni problem takvih poruka je što one ne dozvoljavaju da se odnosi između Moskve i Zapada kreću ka deeskalaciji.

Kako je primetio ukrajinski ekspert, ne tako davno se činilo da bi u bliskoj budućnosti strane trebalo da nađu kompromis, ali curenje odgovora SAD i NATO na mirovne inicijative Ruske Federacije i stvaranje "trostrukog saveza" koju čine Velika Britanija, Poljska i Ukrajina uništavaju ove nade.

RUSKA MORNARICA OTPOČELA TAJNU OPERACIJU Poslali flotu brodova na put od skoro 12.000 kilometara (FOTO/VIDEO)

Ni SAD ne nastoje da smanje stepen napetosti, zahtevajući povlačenje ruskih trupa sa granice sa Ukrajinom i završetak izvođenja vojnih vežbi na teritoriji Belorusije.

"Štaviše, oni zahtevaju od Rusije da ukloni trupe sa Krima, Pridnjestrovlja i Abhazije i Osetije. To sve znači da Putin nema kuda. On je već primoran da pokaže kako se ovo može završiti za njih", naglasio je Pogrebinski.

RUSIJA ĆE NAS UNIŠTITI JER VERUJEMO U OVA ČETIRI MITA Američki strateg se oglasio i PODIGAO UZBUNU!

Sumirajući sve, politikolog je dodao da Zapad namerno izaziva eskalaciju odnosa sa Ruskom Federacijom, što na kraju može dovesti do oštrog odgovora Moskve a što neće prijati Zapadu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading