NATO SE UPLAŠIO PUTINA! SPUŠTAJU LOPTU: Dogovor sa Rusijom da se izbegne rat
Sajt predsednika Rusije

On je napomenuo da je imao priliku da razgovara sa ruskim zvaničnicima u vreme dok je obavljao dužnost premijera Norveške i da je bio uveren da je sporazum sa Rusijom moguć, obećavši da će NATO dati sve od sebe da pronade diplomatski rešenje, prenosi TASS.

Stoltenberg je pozdravio spremnost Rusije da učestvuje u dijalogu o bezbednosti.

UNIŠTIĆE IH Ovo je poslednje Putinovo upozorenje zapadu

"Saslušaćemo zbog čega je Rusija zabrinuta, ali u svakom smislenom dijalogu mora se saslušati i ono što nas zabrinjava u vezi sa postupcima Rusije", rekao je Stoltenberg i ponovio da će u fokusu razgovora biti pitanja evropske bezbednosti, transparentnosti vojnih aktivnosti, smanjenje rizika i kontrola naoružanja, ali nije pominjao Ukrajinu koja je prvobitno proglašena za centralnu temu sastanka.

Prema Stoltenbergovim rečima, uz razgovore sa Rusijom Alijansa će nastaviti i konsultacije sa Evropskom unijom i partnerskim zemljama Švedskom, Finskom, Gruzijom, Moldavijom i Ukrajinom.

On je ponovio tvrdnje da Rusija jača svoje vojne snage blizu granice sa Ukrajinom i upozorio da će zemlje NATO uvesti nove sankcije u slučaju "agresije" Rusije na Ukrajinu.

ZAHAROVA ZALEPILA ŠAMAR AMERIKANCIMA Vi ste pljačkaši, ubice i silovatelji

Generalni sekretar NATO ocenio je ranije danas da bezbednosni pregovori između Rusije i Zapada možda neće rešiti sva pitanja tokom ove nedelje, ali da bi mogli obezbediti da se izbegne sukob.

"Moguć je dogovor sa Rusijom", rekao je ranije danas Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za novinare sa potpredsednicom vlade Ukrajine Olgom Stefanišinom, preneo je Rojters.

On je tada ukazao da se ne može očekivati da ovakvi sastanci rezultiraju rešenjem svih pitanja i izrazio nadu da je moguć dogovor o nizu novih sastanaka i o samom procesu.

Komentari (0)

Loading