RUSIJA IMA BRUTALNU PORUKU ZA NATO: "Stvaramo oružane snage!"
EPA

To je rekla danas za RT DE portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova

"Znamo šta su bezbednosna pitanja. Zbog toga stvaramo oružane snage, pozivajući naše zapadne partnere da se uključe u razgovore o načinima da svet bude sigurnije i stabilnije mesto, kao i da sprečimo sukobe i da rešavamo probleme mirnim putem," kazala je Zaharova, prenosi agencija TASS.

Ona je dodala da zapadne zemlje pokušavaju da okrive Rusiju za rasporedjivanje trupa na granici sa Ukrajinom, što je, kako je navela, ništa drugo do zapadna medijska propaganda.

Ona je preporučila da umesto postavljanja pitanja o poziciji ruskih trupa, zapadni mediji bi trebalo da se fokusiraju na to kako je mnogo NATO trupa bilo stacionirano u Ukrajini i koliko je naoružanja dato toj zemlji prethodnih godina.

Zaharova je takodje u intervjuu ukazala na održavanje višestrukih vežbi koje je NATO izveo u Crnom moru.

Podsetimo, ranije danas povodom sukoba s Rusijom oglasio se šef NATO.

NATO veruje da se Rusija prema Ukrajini ponaša kao agresor i to mora da se promeni, izjavio je danas generalni skekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

On je to rekao na konferenciji za novinare posle sastanka sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim u Briselu.

"Vidimo značajno nagomilavanje vojnih snaga oko Ukrajine, tenkove i mnogo opreme. To je neopravdano i podriva bezbednost Ukrajine i Evrope", rekao je Stoltenberg, prenosi Interfaks.

Komentari (0)

Loading