PUTIN SE KONAČNO OGLASIO O VAKCINACIJI Predsednik Rusije grmi, mnogima se neće svideti ono što je rekao
Foto: Printscreen

Putin je, na sastanku sa ministrima Vlade Rusije, izrazio zabrinutost zbog oklevanja prilikom vakcinacije.

- Skrećem pažnju šefovima nadležnih organa Federacije na potrebu povećanja stope vakcinacije i naravno, još jednom, pozivam sve naše građane da se aktivno vakcinišu. Radi se, ne samo o vama, nego i o zdravlju vaše porodice - rekao je Putin na sastanku sa članovima vlade.

Putin je skrenuo pažnju na činjenicu da nizak nivo vakcinacije u zemlji dovodi do opasnih posledica i naglasio da vakcinacija zapravo smanjuje rizik od bolesti ili ozbiljnih komplikacija posle bolesti. S tim u vezi, predsednik Rusije je izjavio da u potpunosti podržava predloge novih mera.

On je podelio svoja zapažanja u vezi sa nespremnošću mnogih ljudi, čak i onih oko njega, da se vakcinišu protiv kovida.

- Znate, gledam u svoje bliske ljude, u svoje prijatelje. Ponekad je, da budem iskren, čak i čudno, ovi razgovori su čudni - rekao je on.

Prema njegovim rečima, pozicija nevakcinisanih je čudna jer je ovde reč o "ljudima sa dobrim obrazovanjem, sa naučnim diplomama".

- Ne razumem šta se dešava - izrazio je zabrinutost.

Putin je naglasio da je pouzdanost ruskih vakcina nesumnjiva.

- Imamo pouzdane, efikasne vakcine i želim da ponovim ovo. Imamo samo dva načina da prebrodimo ovaj period: da se razbolimo i vakcinišemo, ali je bolje da se vakcinišemo. Zašto čekati bolest i njene teške posledice - rekao je Putin.

On se obratio građanima i zamolio ih da pokažu odgovornost, da preduzmu sve neophodne mere kako bi zaštitili sebe, svoje zdravlje i zdravlje svojih najmilijih.

Komentari (2)

Loading
Vladimir

04.11.2021 15:40

Nevakcinisanim treba zagorcati zivot.Ako hoce da umru to je njihova stvar ali ne mogu druge oterati u smrt.Zato stroge mere doneti.

Тики

12.11.2021 09:26

@Vladimir - Владимире, одмори се мало, не нервирај се, то ти је лоше за имунитет!