AMERIKANCI DIGLI RUKE Rusi su najjači na svetu, ovaj avion je nepobediv (VIDEO)
Foto: Printscreen

Ruski avion Su-27 jedan je od najboljih lovaca četvrte generacije na svetu, piše američki portal "1945". Prednosti lovca Su-27, napravljenog pre oko 40 godina kao konkurenta američkim lovcima F-15 "Igl" i F-14 "Tomket", predstavljaju naoružanje, domet, brzina i pokretljivost.

Autor članka podseća da je ovaj ruski avion napravljen u nekoliko verzija. Između ostalog, postoji Su-27M sa poboljšanom avionikom i palubna verzija – Su-27K (Su-33) za nosač aviona "Admiral Kuznjecov". Časopis uverava da Su-27, ostajući lovac četvrte generacije, gubi u neprimetnosti u odnosu na američke avione pete generacije F-22 "Raptor" i F-35 "Lajtning II".

- Međutim, on ima moćne motore sa vektorom potiska i može izvesti neke manevre koji bi mogli da predstavljaju problem za američke nevidljive lovce - konstatuje se u članku.

Su-27 je borbeni avion i jedan od najboljih boraca četvrte generacije na svetu. Ima visoku dugotrajnost i veliki kapacitet za oružje, ali mu je slabost nedostatak mogućnosti izbegavanja radara.

Autor dodaje i da ovaj "suhoj" nije imao dovoljno borbi da bi se procenile njegove karakteristike u slučaju borbe jedan na jedan sa drugim borbenim avionima, ali američki planeri ga moraju ozbiljno shvatiti prilikom razmatranja vojnih vazdušnih mogućnosti Rusije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading