PUTIN OBAVIO HITAN RAZGOVOR Uključuje se u rešavanje problema u Avganistanu
EPA/ ALEXEI NIKOLSKY

 

Lideri su razgovarali o najnovijim dešavanjima u Avganistanu, kao i o poslednjim koracima preuzetim od strane Talibana, prenosi Raša tudej. 

Situacija u Avganistanu bila je „glavni fokus“ ​​razgovora između Putina i iranskog predsednika Ebrahima Raisija, navodi se u saopštenju Kremlja nakon telefonskog razgovora dvojice predsednika. I Rusija i Iran izrazili su spremnost da doprinesu miru i stabilnosti u Avganistanu, dodaje se u saopštenju.

Putin je Raisiju, koji je nedavno pobedio na predsedničkim izborima u Iranu, čestitao na uspehu. Njih dvojica su takođe razgovarali i o bilateralnim odnosima dveju država, kao i borbi protiv korona virusa.

Razgovor ruskog predsednika sa liderom Tadžikistana Emomalijem Rahmonom takođe je prvenstveno bio usredsređen na razvoj događaja u Avganistanu nakon preuzimanja talibana. Dvojica lidera rekli su da je važno usredsrediti se na pružanje bezbednosti civilima i održavanje stabilnosti u regionu. Takođe, složili su se i oko toga da moraju održavati kontakte i dalje pratiti razvoj situacije u regionu. 

Tokom razgovora lidera izražena je zabrinutost zabrinutost da bi sukob u Avganistanu mogao destabilizovati širi region. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading