BRANIO SE ĆUTANJEM Monstrum koji je ubio svoju decu u Zagrebu nikada neće izaći iz zatvora!
Fejsbuk

- Na saslušanju nije iznosio obranu, branio se ćutanjem, rekao je samo svoje lične podatke. Psihički je stabilno, iako se može reći da je zapravo promjenjivo stabilno - rekao je advokat Marko Ivica koji je Haraldu doodeljen po službenoj dužnosti.

- Sledeći na potezu, nakon što Kopic dođe prvo u pritvor, je sudsko-medicinski veštak kako bi se utvrdilo u kakvom se stanju bio u trenutku izvršenja krivičnog dela.

Zbog ubistva četvorogodišnjeg sinčića i sedmogodišnjih blizanaca, kojima je prvo dao tablete a potom ih i gušio, preti mu do 50 godina zatvora.

- Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu je ispitalo Kopica. Radi se o austrijskom državljaninu koji je koristio svoje zakonsko pravo neiznošenja obrane. Doneli smo rešenje o sprovođenju istrage zbog tri krivična dela: teškog ubistva na podmukao način i na štetu osobe koje su posebno ranjive s obzirom na godine. Sutra ćemo podneti predlog za određivanje istražnog zatvora - rekla je državni tužilac Albina Tisanić.

Rekao da mu je žao što je još živ

Tokom boravka u KBC-u „Sestre milosrdnice“ pokunjeno je rekao medicinskom osoblju da mu je "žao što je još živ jer i dalje ne vidi izlaz iz problema u kojima se našao i koji se samo gomilaju pa je zato popio na desetine tableta". Upravo zbog toga su još jednom odlučili preispitati njegovo psihičko stanje, ali dežurni tim lekara, koji ga je pregledao i razgovarao s njim, zaključio je da je Kopic u dobrom stanju i sposoban da prati dalji tok kriminalističke istrage.

Sve je krenulo od strašne poruke 11 minuta posle ponoći, koju je Kopic objavio na Fejsbuku, najavljujući samoubistvo.

- Zbogom svima. Napuštam vas jer ne mogu više. LJubav mog života ostavila me jer je moja bivša žena bila vrlo loša prema njoj, ali i jer nemam više novca. Sve što sam pokušavao da radim poslednjih godinu i po nije uspevalo. Čak ni moja braća iz masonske lože nisu htela da mi pomognu, na kraju nisu ni odgovarali na moje telefonske pozive. Samo moji najbolji prijatelji i moj brat su mi pomagali koliko su mogli. Ali sad, sad je kraj! Zato zbogom – napisao je.

Policija zatekla mrtvu decu i razbacane stvari

To je javljeno policiji koja se uputila ka njegovom stanu i zatekla jeziv prizor - mrtvu decu i razbacane stvar. Kopicu je život spasen u poslednji čas, jer su ga u toaletu zatekli malaksalog od tableta kojih se nagutao nakon čega je vozilom Hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Većina ljudi koji su s Kopicom imali prijateljski ili poslovni odnos su ostali bez teksta kad su doznali za monstruozan čin. Nekoliko njih rekli su da su ga deca obožavala i da su rado provodila vreme s njim, da je za njih bio tata Superman koji im je posvećivao puno vreme dok su boravila kod njega.

BRANIO SE ĆUTANJEM Monstrum koji je ubio svoju decu u Zagrebu nikada neće izaći iz zatvora!

Printscreen

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading