Linta: Preimenovanje Koranskog mosta i mural Hrastovu dokaz da je Hrvatska nastala na zločinu
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Drugi dokaz jeste anticivilizacijska odluka Gradskog veća Karlovca da se most preko reke Korane na ulazu u grad nazove po jedinici Specijalne policije Grom čiji je pripadnik Mihajlo Hrastov likvidirao 13 zarobljenih srpskih rezevista JNA. Postoje brojne činjenice da je u likvidaciji Srba učestovalo više pripadnika navedene jedinice, ali osim Hrastova niko od njih nije procesuiran za počinjeni ratni zločin.

Linta navodi da je odluka o novom imenu mosta donesena 22. septembra u 3.40 ujutro tj. praktično na 30. godišnjicu ratnog zločina koji se desio na njemu. Za imenovanje mosta po "Gromovima" glasalo je 13 odbornika uglavnom iz redova HDZ-a i Domovinskog pokreta, dok ih je četvoro bilo protiv. Treći dokaz jeste činjenica da je za udruženja hrvatskih veterana i veliki deo Hrvata u Karlovcu Mihajlo Hrastov junak Domovinskog rata, a ne zločinac. Imenovanje Koranskog mosta imenom Specijalne jedinice policije Grom i otkrivanje murala ubici Hrastovu potvrđuje da Karlovac svoj identitet gradi na zločinu i da se u Hrvatskoj konstantno širi mržnja i nasilje prema Srbima i svemu što je srpsko.

Linta podseća da je Hrastov osuđen tek 2016. godine na sramne četiri godine zatvora zbog likvidacije 13 i teškog ranjavanja dvojice zarobljenih rezervista JNA iz kordunaškog mjesta Krnjak koje se desilo na Koranskom mostu 21. septembra 1991. godine. Ministarstvo pravosuđa ga je pustilo na slobodu nakon dve godine i deset meseci odslužene kazne. Suđenje Hrastovu je bilo lakrdija i trajalo je 23 godine što potvrđuje nespornu istinu da je hrvatsko pravosuđe etnički motivisano i ima zadatak da opravda lažni mit o Domovisnkom ratu prema kome su Srbija, JNA i Srbi izvršili agresiju a da je Hrvatska vodila oslobodilački i odbrambeni rat. Linta ponovo poziva Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu da pokrene istragu i podigne optužnice protiv drugih odgovornih lica koji su naredili, organizovali i počinili likvidaciju 13 krajiških Srba na Koranskom mostu. Glavni razlog jeste činjenica da hrvatsko pravosuđe nije procesuiralo više pripadnika hrvatskih vojnih i policijskih snaga koji su odgovorni za ovaj monstruozni zločin.

Linta je juče prisustvovao u Zemunu, zajedno sa porodicama žrtava, predstavnicima više udruženja, Kordunašima i prijateljima Kordunaša, polaganju venaca povodom obeležavanja 30 godina od monstruoznog zločina nad 13 krajiških Srba na Koranskom mostu u Karlovcu. Posle polaganja venaca održana je promocija knjige pukovnika i komandanta kasarne "Logorište" Bore Ercegovca pod naslovom "Logorište i Koranski most".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading