RASTE NAPETOST U HRVATSKOJ Roditelji šalju dete bez maske na časove, antimaskeri opsedaju školu!
Foto: Youtube/Printscreen

Naime, roditelji jednog dečaka već danima šalju dete u školu bez maske, uprkos tome što je to propisana epidemiološka mera. Škola redovno odbija da ga pusti da uđe. Ispred škole se okuplja manja grupa antimaskera i antivaksera koji pružaju podršku ocu dečaka i protestuju zbog mera.

Roditelji tvrde da dečaku smeta maska i da ne može da diše sa njom. Lekari su, sa druge strane, dečaku dali potvrdu da je zdrav i da normalno može da pohađa nastavu i da nema razloga da ne nosi masku.

"Borba" roditelja da pošalju svoje dete bez maske u školu, u trenutku kada novi talas koronavirusa hara Hrvatskom, privukla je pažnju i drugih antivaksera i antimaskera koji su počeli da se okupljaju ispred škole u znak podrške roditeljma i dečaku i protesta zbog epidemioloških mera.

U jednom trenutku, antimaskeri su upali u prostorije škole, zbog čega je angažovano obezbeđenje i pozvana policija koja je juče ispisala 26 prekršajnih prijava protiv roditelja dečaka koji odbija da nosi masku i antimaskera/antivaksera.

Radnice su Centra za socijalni rad pokušale su juče i da kontaktiraju roditelje dečaka, ali bez uspeha.

Jutros je jedna osoba, koja podržava oca dečaka koji nedelju dana ne ide na nastavu jer odbija da nosi masku, privedena zbog odbijanja da se identifikuje policiji koja sve vreme stoji ispred škole i ne dozvoljava ulazak u dvorište.

Hrvatski mediji prenose i da se škola nalazi u blizini glavnog puta sa kog vozači ali i okupljeni antivakseri i antimaskeri vređaju novinare koji izveštavaju o ovom slučaju.

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs rekao je danas da je slučaj iz Krapinskih Toplica vrlo tužna priča, koja se prelama preko leđa deteta zbog stava roditelja i da ne može da razume da neko svoje dete ne pušta u školu zbog maske koja mora da se nosi u hodnicima.

"Pred školom je bio protest nekoliko ljudi koji imaju određene fiksacije zbog maske. Možda mogu lakše razumeti nekoga ko se boji cepljenja, ali ovo ne mogu razumeti", rekao je za HRT.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading