ZA SRBE NEMA MESTA U BIH Višković o municiji reči koje dolaze iz Sarajeva!
Foto: Youtube/Printscreen

Predsednik vlade Republike Srpske (RS) Radovan Višković izjavio je da u BiH nema zajedništva, uz poruke iz Sarajeva da za Srbe nema mesta.

- Umesto da većinski narod, u ovom slučaju Bošnjaci, daje najveći doprinos očuvanju zemlje i stvaranju poverenja, mi dobijamo poruke da ukoliko se ne povinujemo možemo da se selimo s onoliko zemlje koliko možemo poneti na opancima - rekao je Višković za današnju Politiku.

On je rekao da je RS pozvala na razgovore partnere iz Federaciji BiH (FBiH), ali odgovor nije bilo, jer, prema njegovim rečima, nekim političkim krugovima u Sarajevu ne ide u prilog jedinstvo Srba, ispoljeno nakon neprihvatljive odluke Valentina Incka o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

- Vreme je da nakon 30 godina odgovornost za sudbinu zemlje preuzmu ljudi kojima je narod dao poverenje. Sve dok postoje visoki predstavnici i strane sudije u Ustavnom sudu, zemlja nema suverenitet već je ona protektorat koji podržavaju oni koji se kunu u BiH. Nekad mislim da je jedino Srbima stalo do BiH, jer mi jedini pozivamo na razgovore - rekao je predsednik vlade Republike Srpske Radovan Višković.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading