"SLEDI RAT" Izetbegović izdao užasno zapaljivu izjavu: Čekalo nas je pre ili kasnije!
WPA/ TATYANA ZENKOVICH

Izetbegovć smatra da se ovaj "istorijski momenat i zaplet" mogao odgađati, ali da se nije mogao izbeći, prenosi Klix.ba.

Tvrdi da je međunarodna zajednica odlučila da se suprostavi, "destruktivnoj politici" predsednika SNSD Milorada Dodika. "Uporno delovanje SDA, u zemlji i inostranstvu, pomoglo je da se stvori nova odlučnost kojoj svedočimo", rekao je Izetbegović na Svečanoj akademija povodom 31. godišnjice od osnivanja Opštinskog odbora SDA Kakanj.

TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

 

Poručio je i da su institucije države BiH dužne da brane njene granice, teritorijalni integritet i ustavnopravni poredak, a da sudovi moraju da sude onima koji ne poštuju zakone.

"Trenutna kriza je izazvana pitanjem prihvatanja istine o zločinima koje su ustanovili međunarodni sudovi. SNSD smatra da ima pravo da negira te istine, da slavi zločine i odlikuje zločince. Blokirali su državu u odbrani takvog ''prava''. Može li to da pobedi? Ne verujem da će laž, varvarstvo i arogancija nađačati istinu i civilizacijske vrednosti", kazao je Izetbegović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading