"HALO POLICIJA, PRATIMO IH!" Filmska potera u Bosni, lopovi opkoljeni sa svih strana iznenada nestali, a onda se desio preokret!
Alo!/M. Š.

Kedin H. iz Kladnja i Mustafa M. s Ilidže uhapšeni su u Visokom nakon što su, bežeći od policije, vozilom sleteli u kanal u naselju Podvinci, udarivši u nišane. Naime, potera za Kedinom H. i Mustafom M. je počela u kiseljačkom naselju Lepenica, kada su na benzinskoj pumpi BM natočili gorivo za 100 KM i pobegli ne plativši račun.

Nemili događaj

Prema rečima meštana Lepenice koji su se zatekli na licu mesta, dvojac je došao i kazao zaposlenom benzinske pumpe kako će sami natočiti gorivo. Kada su rezervoar napunili, dali su se u beg. Međutim, on i još dvojica mladića su krenuli u poteru za lopovima.

- Natočili su gorivo i dali se u beg. Mi smo krenuli za njima, a u međuvremenu smo obavestili i pripadnike Policijske stanice Kiseljak da smo krenuli u poteru za dvojicom muškaraca zbog pljačke. Oni su prvo krenuli prema Ilidži. Uspeli smo ih stići u Rakovici. Međutim, brzo su se okrenuli i pobegli prema Visokom. Takođe, u poteru je bila uključena i policija. Saznali smo da su kasnije uhapšeni - priča jedan od učesnika potere.

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona kazali su da su u sredu oko 14 sati iz PS Kiseljak obavestili kolege u PS Visoko da se proveri jedno vozilo koje nije stalo na njihov znak i da se to vozilo uputilo u pravcu ZDK.

Kontrola vozila

- Policajci su u Visokom pokušali zaustaviti navedeno vozilo, ali vozač nije stao. Potom je krenula potera. Vozilo je ubrzo pronađeno u mestu Podvinci, i to nakon sletanja s puta, a vozač i suvozač nisu bili u automobilu. Izvršen je uviđaj te je ustanovljeno da registracijske tablice ne pripadaju tom vozilu. Nakon toga oko 20 sati istog dana u mestu Gračanica u Visokom policajci su kontrolisali vozilo Pasat, u kojem su se nalazile osobe za koje je naknadnim operativnim proverama i prilikom kontrole utvrđeno da su upravo one pobegle iz vozila za kojim je bila organizirana potera - rečeno je u MUP.

Komentari (0)

Loading