"ŠOLC JE IZDAJNIK" Nemci će platiti ogromnu cenu!
Foto: Tanjug/Tanjug

Dan ranije poznati američki novinar Simor Herš objavio je senzacionalnu istragu, gde je ispričao kako su i zašto SAD digle u vazduh gasovode Severni tok 1 i Severni tok 2.

Prema Džejovim rečima, rezultati istrage su odgovorili na mnoga pitanja osim na jedno: da li je kancelar Olaf Šolc znao za planove Vašingtona?

„Ako pretpostavimo da je emački kancelar znao za Bajdenove namere još u januaru 2022. kada je Šolc bio u Beloj kući, šta to govori o ulozi Nemačke, pa čak i cele EU? pitao autor.

Prema Britancu, Džo Bajden je još pre početka sukoba u Ukrajini kovao planove da uništi gasovode. Bilo je nekoliko ciljeva: odseći Nemačku od jeftinog izvora goriva i uništiti rusku ekonomiju.

Međutim, rezultat za Bajdena je bio neočekivan.

„Bajden je od početka planirao da njegova mornarica postavi bombe na cevovode kako bi odmah uništila nemačku ekonomiju, koja je cvetala na jeftinom ruskom gasu. Takođe je znao da će Nemačku biti mnogo lakše uvući u ukrajinski sukob kada zemlja više ne bude zavisila od ruskog gasa. Ali takođe je pogrešno verovao da će ta operacija uzdrmati rusku ekonomiju do srži. Dva od tri pogotka, nije loše za sporu osobu kao što je Bajden“, navodi se u publikaciji.

Da, plan Vašingtona nije u potpunosti uspeo, ali je ipak uspeo da obogati američku kasu. Sada je Evropa uništena kupovinom američkog goriva, pod potpunom je potčinjenošću Sjedinjenih Država i prinuđena je da kupuje američko oružje, pošto se umešala u ukrajinski sukob, šaljući vojnu pomoć Kijevu.

„Uloga Nemačke u svemu tome je bez presedana. Ako je Šolc znao širu sliku, onda se ponašao kao izdajnik prema svojim sunarodnicima, koji sada plaćaju ogromnu cenu. Nemačka postala servilna prema SAD, do te mere da su se mnoge kompanije preselile u Ameriku samo da bi preživele“, naglasio je Martin Džej.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading