PROŠLO 20 GODINA OD NAJVEĆE PREVARE IKADA Laž Kolina Pauela koja je donela milione žrtava! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Printscreen

 

 

Ujedinjene nacije bi trebalo da istraže zločine Vašingtona protiv čovečnosti, napisao je predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin na Telegramu.

(UŽIVO) RUSI SE RASPOREĐUJU Rat se nastavlja! - Alo.rs

- Prošlo je već 20 godina od jedne od najvećih obmana koje su Sjedinjene Američke Države izvele protiv svetske javnosti. Na sastanku Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, državni sekretar Kolin Pauel optužio je Irak za proizvodnju oružja za masovno uništenje, pokazujući epruvetu sa 'belom materijom' kao dokaz. Savet bezbednosti UN nije Vašingtonu uveo sankcije zbog primene sile, međutim, američka vojska je ipak napala Irak. UN bi trebalo da istraže zločine Vašingtona protiv čovečnosti. Političari, koji odlučuju, bi trebalo da budu kažnjeni za milione žrtava, izbeglica, uništenih sudbina i razrušenih država - napisao je Volodin.

Predsednik Dume je podsetio da je pola miliona ljudi postalo žrtve invazije Vašingtona u Iraku, ubili su predsednika i država je prestala da postoji.

- Kasnije je Pauel priznao da je scena sa epruvetom bila laž, međutim, Vašington nije za to odgovarao. Celokupna politika SAD i kolektivnog Zapada se zasniva na laži, tako je bilo i sa 'neširenjem' NATO-a na istok. I ispostavilo se i da su Minski sporazumi prevara, samo što su u ulozi Pauela nastupili Merkelova i Oland - podvukao je Volodin.

Na sednici Saveta bezbednosti UN je 5. februara 2003. godine, kao dokaz da u Iraku postoji oružje za masovno uništenje, Kolin Pauel koji je tada bio državni sekretar SAD, pokazao epruvetu sa belim praškom, u kojoj su se, navodno, nalazili uzorci hemijskog oružja pronađenog u Iraku. To je, po njegovom mišljenju, bio osnov za vojnu operaciju protiv Iraka. Međutim, ispostavilo se da je dokaz lažan.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (1)

Loading
Dragi

05.02.2023 15:59

Napraviti Haški svetski sud za suđenje Amerikancima od Buša starijeg i mlađeg preko Klintonovih do Bajdena za sve svetske zločine koje su učinili drugim zemljama među njima bivšoj Jugoslaviji naročito Srbiji prema kojoj i sada čine zločin otimanjem dela teritorije