NEMCI UHAPSILI SLAVNOG FUDBALERA Rusima odavao poverljive informacije o Ukrajini?
EPA

Radi se o bivšem fudbaleru koji je igrao za nekoliko ekipa u Bundesligi, uključujući Hanover 96, a kasnije je trenirao juniorsku fudbalsku ekipu u Vajlhajmu u Bavarskoj.

(UŽIVO) RUSI SE RASPOREĐUJU Rat se nastavlja! - Alo.rs

U isto vreme je bio i tajni agent koji je radio za nemačku Saveznu obavještajnu službu (BND), a tokom nedelje, kad je putovao u Berlin, svojim komšijama bi govorio da je vojnik i da ide "u misiju", piše Dejli Telegraf.

 

 

Prosleđivao podatke o Ukrajini

U decembru su Linkeova putovanja iznenada prekinuta kada ga je uhapsila nemačka policija. Optužen je za prosleđivanje poverljivih obaveštajnih podataka Moskvi, uključujući informacije o Ukrajini, objavio je Der Špigel hapšenja Linkea.

On je navodno unapređen pre hapšenja, što mu je omogućilo dodatni pristup poverljivim informacijama.

 

Nemački biznismen priznao

Prema Dejli Telegrafu, Linke je prosledio tajne obaveštajne podatke nekolicini ljudi, uključujući nemačkog biznismena rođenog u Rusiji, Artura E.,  koji je zauzvrat prosledio informacije Federalnoj bezbednosnoj službi Ruske Federacije (FSB).

Arthur E, koji u ovom slučaju ima status krunskog svedoka, izjavio je da je za svoje usluge bio plaćen. BND istražuje da li je Linke delovao sam ili je uspeo da izgradi mrežu doušnika.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading