UŽASNE VESTI ZA AMERE Taker neće da ćuti - Bela kuća nastoji da pogorša problem
Foto: Printscreen Fox News

- Od novembra 2021. do novembra 2022. godine, na primer, cena struje je u gradu Bostonu porasla za više od 46 odsto, na Havajima za više od 36 odsto, u Majamiju za 35 odsto. I ovo je za godinu dana. Za godinu dana. U Baltimoru 24 odsto - rekao je Taker.

Prema njegovim rečima, to se dešava zato što Bajdenova administracija, uprkos najvećim američkim rezervama nafte u svetu, promoviše obnovljive izvore energije i nije zainteresovana za rešavanje trenutne situacije. Štaviše, Bela kuća nastoji da pogorša ovaj problem, navodi on.

Podsećamo, inflacija u SAD je ove godine dostigla maksimum u četiri decenije, a potrošačke cene su porasle za preko 9 odsto tokom leta na godišnjem nivou.

Cene namirnica su takođe problematične. Od oktobra do novembra su porasle za 0,5 odsto odnosno 12 procenata u poređenju sa prošlom godinom.

Američka ministarka finansija Dženet Jelen izjavila je u decembru prošle godine da postoji rizik od recesije, dok određeni stručnjaci navode da je zemlja već u recesiji.

Ulagač sa Vol strita i osnivač fonda Scion Capital Majkl Beri upozorio je na to su SAD u recesiji i to po svakoj  definiciji.

Beri je, piše Blumberg, upozorio da se SAD suočavaju sa još jednim skokom inflacije.

Predsednik Federalnih rezervi Džerom Pauel prošlog meseca je rekao da centralna banka nije blizu okončanja kampanje protiv inflacije, nakon što je podigla referentnu stopu za 50 baznih poena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading