Đorđa Meloni
Foto: EPA/Foto: EPA/GIUSEPPE LAMI

Naime, u ponedeljak se u Modeni okupilo mnogo posetilaca na rejv žurci koja nije bila prijavljena. U napuštenom skladištu puštala se muzika povodom Noći veštica, a navodno je stiglo na hiljade ljudi koji su pozvani putem društvenih mreža. Osim iz Italije, bilo je i posetilaca iz Belgije i Francuske.

Kome je smetala glasna muzika?

Meštani su se žalili na 48-časovno puštanje preglasne muzike, pa su gosti napustili rejv, iako su planirali da ostanu do danas. Premijer Meloni smatra da usvajanje zakonskih izmena koje će zabraniti ovu vrstu neprijavljenog provoda neće biti posebnost Italije, jer slična pravila već postoje i drugde u Evropi.

"To će samo značiti da više nećemo zaostajati u poštovanju pravila", dodala je ona.

Inače, prethodna vlada je već počela da radi na izmenama zakona posle masovnog rejva organizovanog prošle godine u gradu Viterbo. Skup je završen sa dvoje poginulih. Sada nova vlast želi da pooštri kazne organizatorima, a planirano je da oduzme i zvučnike, odnosno ceo muzički sistem.

Dozvolili su fašistički marš

Uporedo sa ovom najavom, kritičari nove italijanske vlade pitaju se zašto napada mlade ljude koji se zabavljaju na rejvovima, a zatvaraju oči pred fašističkim maršom u kojem je bilo oko dve hiljade crnih košulja koje podržavaju ratnog diktatora Benita Musolinija. Taj skup je održan u Musolinijevom rodnom Predapiju tokom vikenda, a fašistički pozdravi obeležili su njegov pohod na Rim i početak fašističke vladavine pre 100 godina.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading