ŠEF KGB BELORUSIJE Stigla je 101. vazdušnodesantna divizija, znamo za konkretne planove za napad na našu zemlju
Foto: EPA/SERGEI GAPON / POOL

Prema njegovim rečima, SAD su izračunale moguće posledice razmene nuklearnih udara, nakon čega su zaključile da bi to bila katastrofa za celo čovečanstvo. Zato takvu situaciju treba izbegavati.

- Na dokumentarnom nivou znamo da su planirani nuklearni udari, kao što je to bilo za vreme postojanja Sovjetskog Saveza, uključujući i našu teritoriju, citira Tertel BelTA.

On je takođe primetio da je komitet svestan konkretnih zapadnih planova za ulazak vojnih kontingenata, uključujući i iz Poljske, na teritoriju Belorusije.

Šef KGB-a je naglasio da je deo 101. vazdušno-desantne divizije američkog vazduhoplovstva već baziran u susednoj zemlji.

Tertel je pojasnio da je Belorusija pre nekoliko godina bila spremna da učestvuje u stabilizaciji situacije na jugoistoku Ukrajine, ali zapadne države nisu išle na to. I upravo je to dovelo do onoga što se danas može primetiti u regionu.

Šef komiteta je naveo da se trenutno stvaraju preduslovi za značajan svetski sukob – formiranje koalicija po grupama zemalja: na istoku i na zapadu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading