DRAMA NA OSTRVU MAKTAN Avion promašio pistu prilikom sletanja (VIDEO)
Printscreen

Incident se dogodio na ostrvu Maktan u centralnoj provinciji Cebu u nedelju uveče.

11 članova posade i 162 putnika na letu Korean Air-a KE631 koristili su tobogane za hitne slučajeve da pobegnu iz oštećenog aviona, rekli su zvaničnici i avio-kompanija.

- Svi putnici su bezbedni i pod nadzorom osoblja - saopštila je filipinska uprava za civilno vazduhoplovstvo.

Avion se zaglavio u travi na kraju piste na međunarodnom aerodromu Maktan Sebu, zbog čega je aerodrom zatvoren.

Nos aviona je teško oštećen. Avion je bio nagnut napred na travnatu površinu, prednji točak nije bio vidljiv, a na vratima su postavljeni klizači za hitne slučajeve, prenela je agencija Asošiejted pres.

Desetine letova za i iz provincije Cebu su otkazane, uključujući i one velikog avioprevoznika Philippine Airlines, koji je prvobitno najavio više od 50 otkazanih domaćih letova.

Erbas A330 iz Inčeona u Južnoj Koreji pokušao je dva puta da sleti pre nego što je preleteo pistu u trećem pokušaju, navodi se u saopštenju kompanije Korean Air Lines Co.

„Putnici su sprovedeni do tri lokalna hotela i u toku je organizovan alternativni let“, saopštila je avio-kompanija o letu KE361. „Trenutno utvrđujemo uzrok incidenta“, navodi se u saopštenju. 

Predsednik Korean Air-a Vu Ki-hong objavio je pismo izvinjenja u vezi sa letom na veb stranici avio-kompanije, navodeći da će biti sprovedena detaljna istraga sa lokalnim vazduhoplovnim vlastima i korejskim vlastima kako bi se utvrdio uzrok.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading