TRAMP SE OGLASIO POVODOM SITUACIJE SA SEVERNIM TOKOM Ovo bi moglo da dovede do novog rata, a smejali su se mojim upozorenjima!
EPA/DAVID MAXWELL

On je na svojoj društvenoj mreži "Trut soušl" (Truth Social) napisao da dok svi govore o velikom uraganu koji je pogodio Floridu, situacija oko gasovoda bi mogla imati teže posledice.

Možda dugoročno dosta važniji događaj jeste saopštenje da su gasovodi 'Severni tok jedan i dva' izvan Rusije sabotirani. To bi moglo dovesti do velike eskalacije ili rata", naveo je Tramp.

Revolucija na nebu je počela! - Alo.rs

Tramp je podsetio da je u vreme svog mandata na funkciji predsednika SAD upozoravao koliko bi oslanjanje na ruski gasovod moglo da naškodi Nemačkoj i drugim delovima Evrope, preneo je TASS.

- Tada su se svi smejali, ali se više ne smeju - istakao je Tramp.

Švedski list "Svenska dagbladet" objavio je danas da je otkriveno curenje gasa na četvrtom mestu na oštećenim gasovodima "Severni tok jedan i dva".

"Pomisao na Treći svetski rat me drži budnim uveče"

Inače, Tramp je prethodno upozorio na moguć Treći svetski rat.

Tramp je u utorak upozorio da bi Treći svetski rat mogao da izbije oko Ukrajine ili Tajvana — i rekao da pretnja ruskog predsednika Vladimira Putina korišćenjem nuklearnog oružja čini ovo „veoma lošim i veoma opasnim periodom“.

Berlin nabavlja najopasnije avione na svetu! - Alo.rs

On je rekao da ga pomisao na Treći svetski rat drži budnim uveče.

- Mislim više od svega drugog, mislim da bismo mogli završiti u Trećem svetskom ratu- rekao je on.

Tramp je takođe aludirao na Putinov govor prošle nedelje u kojem je obećao da će „koristiti sva sredstva koja su nam na raspolaganju da zaštitimo Rusiju i naš narod“.

- Mislim da smo u najopasnijem trenutku možda za mnogo, mnogo godina – možda ikada – zbog moći nuklearne energije - rekao je Tramp.

Tramp bi da bude medijator

Bivši predsednik SAD predložio je u sredu da bi mogao da predvodi tim za posredovanje u miru između Ukrajine i Rusije.

Poznat termin velike objave u Moskvi! - Alo.rs

U nekoliko postova na svojoj socijalnoj mreži, Tramp je pomenuo neviđena curenja u gasovodima Severni tok, nudeći ideje o tome šta bi mogao da doprinese ovoj situaciji.

Tramp je takođe ponovio svoju tvrdnju da se rat u Ukrajini nikada ne bi dogodio da je on bio predsednik i ponudio rešenja za situaciju.

"Nemojte pogoršati stvari dizanjem gasovoda u vazduh. Budite strateški, budite pametni (briljantni!), ostvarite dogovor o pregovorima ODMAH“. Obe strane to trebaju i žele. Ceo svet je u pitanju. Ja ću da budem na čelu grupe???", napisao je.

"Sve informacije ukazuju na to!" - Alo.rs

Predstavnik Trampove postpredsedničke službe za štampu nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Trampov predlog da on vodi tim za deeskalaciju tenzija sa Rusijom je u oštroj suprotnosti sa nekim izjavama koje je dao u ranim danima rata u Ukrajini.

Pratite nas i na Telegramu!

Komentari (0)

Loading