REVOLUCIJA NA NEBU JE POČELA! Danas je poletela "ALISA" do Vašingtona
Printscreen

Nakon godina razvoja od strane “Evijejšen erkrafta”, inauguracioni let aviona sa nultom emisijom štetnih gasova kojeg pokreću dva elektromotora od 640 kilovata protekao je bez problema, nakon što je poleteo u 7.10 ujutro po lokalnom vremenu u utorak sa aerodroma Grant kaunti u Mozis Lejkuu Vašingtonu, preneo je “Dejli mejl”.

 

 

Nazvan “Alisa” prema knjizi Luisa Kerola “Alisa u zemlji čuda”, električni avion je namenjen za putnička i kargo tržišta i obavljaće letove u rasponu od 250-400 kilometara. Radi konteksta, standardni let od Njujorka do grada Vašingtona je oko 330 kilometara.

“Alisa” će biti dostupna u tri različite konfiguracije – putnička kabina za devet putnika, kabina za šest putnika i eKargo verzija. Sve konfiguracije će imati dva člana posade, dok su poslednje dve identične prvoj, sem unutrašnjosti.

“Danas ulazimo u novu eru avijacije – uspešno smo naelektrisali nebo nezaboravnim prvim letom ‘Alise’”, naveo je u saopštenju predsednik i izvršni direktor “Evijejšena” Gregori Dejvis.

 

 

Pratite nas i na Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading