SEVERNA KOREJA LANSIRALA BALISTIČKU RAKETU Vojni vrh Južne Koreje: Ovo je teška provokacija, koja preti miru i bezbednosti korejskog poluostrva (VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Južnokorejska vojska saopštila je da se radi o raketi kratkog dometa, ispaljenoj iz oblasti Taehon u provinciji Severni Pjongjang, a projektil je leteo oko 600 kilometara na visini od 60 kilometara, prenosi Rojters.

- Severnokorejsko lansiranje balističke rakete je teška provokacija, koja preti miru i bezbednosti korejskog poluostrva i međunarodne zajednice - saopštio je Generalštab vojske Južne Koreje.

 

 


Nakon najnovijeg lansiranja, glavnokomandujući južnokorejske armije Kim Seung-kjum i komandant američkih snaga za Koreju Pol La Kameradis, razmotrili su aktuelnu situaciju i potvrdili spremnost da odgovore na svaku pretnju ili provokaciju Severne Koreje.

Nacionalni savet za bezbednost Južne Koreje održao je hitan sastanak kako bi razmotrio odgovor na lansiranje i osudio taj akt kao kršenje rezolucija Saveta bezbednosti UN i neopravdanu provokaciju.

Oglasio se i japanski ministar odbrane Jasukazu Hamada, koji je izjavio da je prema procenama Japana raketa dostigla visinu od 50 kilometara i da je pala izvan ekskluzivne ekonomske zone Japana, tako da nije bilo izvestaja o problemima sa vazdušnim i brodskim saobraćajem.

 

 

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading