UPOZORENJE ZA RODITELJE Opasan trend zavladao među decom - završavaju u bolnici sa velikim bolovima
Alo/Privatna arhiva

Naime, među mladima je zavladao viralni izazov pod nazivom #OneChipChallenge, zbog kog deca imaju ozbiljne zdravstvene probleme.

Radi se o posebnom pakovanju čipsa kompanije Paqui, u kojem je papričica carolina reaper. Reč je o najljućoj papričici na svetu – 1,569,300 prema Skovil skali (sistem za označavanje ljutine čili papričica koji označava količinu kapsaicina u ljutoj papričici), piše New York Post.

Nastala je ukrštanjem dve sorte, a naraste od 100 do 120 cm u visinu.

- Od našeg čipsa jezik će vam poplaviti - piše na stranicama kompanije Paqui, koja je izbacila ovaj čips.

Na društvenim mrežama podstiču ljude da u izazovu #OneChipChallenge pojedu čips i izdrže što duže bez unošenja tečnosti.

Neki su nakon izazova završili u bolnici s jakim bolovima, a zasad je potvrđeno da su lekarsku pomoć zatražili ljudi u Kaliforniji, Teksasu i Alabami.

Jedna tiktokerka objavila je viralan video koji prikazuje njenu sestričinu koja je završila u bolnici nakon izazova.

Škole u Džordžiji i Koloradu upozoravaju roditelje na taj izazov i ističu kako sve više učenika izostaje s nastave jer im nije dobro nakon što su učestvovali u izazovu s ljutom papričicom.

- Nemojte to raditi. I jedan čips može izazvati velika oštećenja - upozorava lekar Gejlord Lopez iz Džordžije, dodajući da je jedan učenik pao u nesvest nakon što je pojeo čips.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Zvrk

23.09.2022 14:14

Kako nam sve te gluposti dolaze iz Amerike?