JOŠ JEDNA DODIKOVA OBMANA: BiH sve bliže NATO savezu
Foto: Printscreen BN TV

Šarović je ovim reagovao da današnju izjavu ministra dobrane BiH Sifet Podžića, koji je najavio finalno ocenjivanje najveće jedinice Oružanih snaga BiH deklarisane za učešće u budućim operacijama i vežbama NATO-a, Evropske unije i Ujedinjenih nacija.

"Ne sumnjam da će na predstojećoj vežbi "Kombinovani napor 22", koja se održava od 19. do 23. septembra na poligonu Oružanih snaga BiH na Manjači, i ova deklarisana jedinica položiti ispit pred ocenjivačima NATO-a", rekao je ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić.

Istakao je da će time Bosna i Hercegovina zvanično dobiti do sada najveću vojnu jedinicu, koja će ući u NATO-ov bazen borbeno sposobnih snaga, koje stoje na raspolaganju za učešće u međunarodnim operacijama predvođenih NATO-om, operacijama podrške miru Evropske unije i Ujedinjenih nacija, kao i NATO vežbama.

Podsetimo da je nedavno i bošnjački član u Predsedništvu BiH Šefik Džaferović rekao da je veoma važno što je u ovom mandatu član Predsedništva BiH Milorad Dodik uz sve, kako je rekao, blokade potpisao Godišnji plan za NATO savez (ANP) kojim je odblokiran desetogodišnji zastoj BiH prema NATO savezu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading