"SLAB, SUJETAN, NESHVAĆEN" Za kralja Čarlsa III kažu da je čovek ispred svog vremena, a zbog ovoga su ga godinama ismevali!
EPA

Sada kao Čarls III, neće mu ni malo biti lako u novoj ulozi, jer je njegova majka bila izuzetno popularna i poštovana, ali je otišla u trenutku kada je reputacija kraljevske porodice narušena, a odnosi unutar nje napeti, uključujući i dugotrajne optužbe protiv zvaničnika Bakingemske palate za rasizam.

DAN D U BRITANIJI! - Alo.rs

Čarls se suočava sa tim izazovima u svojoj 73. godini, kao najstariji monarh koji je preuzeo tron u lozi koja traje 1.000 godina, sa svojom drugom suprugom Kamilom, koja još uvek izaziva podele u javnom mnjenju.

Kritike i pohvale

Kritičari smatraju da je novi kralj slab, sujetan, te da ne poseduje neophodne osobine za ulogu monarha.

U više navrata je ismevan zbog razgovora sa biljkama i opsednutosti arhitekturom i životnom sredinom, a još ga prati senka zbog neuspelog prvog braka sa pokojnom princezom Dajanom.

Pristalice kažu da je to iskrivljavanje dobrog posla koji radi, da je jednostavno neshvaćen, te da je u oblastima, kao što su klimatske promene, bio ispred svog vremena.

Oni tvrde da je pažljiv i brine za građane iz svih zajednica i društvenih slojeva. Njegova dobrotvorna organizacija Prince's Trust je pomogla više od milion nezaposlenih i ugroženih mladih ljudi od svog pokretanja pre skoro 50 godina.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Mario Sarafciger

09.09.2022 09:50

Komšinica mi kaže da su princ ,sada kralj Čarls ,njegov otac i braća prelepi muškarci .Ja iman njihove fotografije oko mog imanja i primetio sam da mi njivu divlje životinje zaobilaze u širokom krugu. Pa sam zahvalan kraljevskoj porodici