POGINULI PILOT I CELA PORODICA Tragični detalji pada aviona u Baltiku, otkriven mogući uzrok
Foto: EPA/ZSOLT CZEGLEDI

Avion tipa "cesna 551" krenuo je sa juga Španije u nedelju posle podne, skrenuo ka Parizu i Kelnu, pre nego što se okrenuo ka Baltičkom moru, gde je pao u vodu istočno od švedskog ostrva Gotlanda, preneo je Rojters.

"Mogu da potvrdim da je to bio privatni avion našeg vlasnika Georga Grizemana", rekao je portparol "Kvik era", čarter kompanije iz Kelna.

On je odbio da potvrdi izveštaj novine "Ekspres" iz Kelna da je Grizeman pilotirao avionom, a da su sa njim bili njegova supruga, ćerka i njen dečko.

Uzrok pada još nije zvanično objavljen. Hipoksija, ili nedostatak kiseonika, je verovatno glavni krivac za pad aviona "Cesna" koja se sinoć srušila nakon kraće drame u more pored obale Letonije.

Avion je najverovatnije uz pomoć automatskog pilota leteo dok je bilo goriva i pao. Toj tezi u prilog ide činjenica da su nemački mediji objavili da je, pre poslednje komunikacije, pilot poslao poruku o padu pritiska u kabini.

 

 

Putanja leta objavljena na aplikaciji "Flight radar" ide u prilog ovoj teoriji.

Olupina i figura nalik naftnoj mrlji primećena je u blizini pada aviona, rekao je šef letonske spasilačke službe Peteris Subota, dodajući da nijedan putnik nije pronađen.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading