AMERIKANCI BLOKIRANI Rusi priskočili u pomoć Irancima, moćni "Panciri" stigli u odbranu (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

Hatlah se nalazi u malom džepu na istočnoj obali reke Eufrat koji drže Sirijska arapska armija i snage koje podržava Iran. Džep je okružen bazama koalicije koju predvode SAD i njenog zastupnika, Sirijskih demokratskih snaga (SDF).

Pancir-S1 je dizajniran da obezbedi tačku protivvazdušne odbrane vojnih, industrijskih i administrativnih objekata od aviona, helikoptera, precizne municije, krstarećih projektila i dronova. Sukob između snaga koje podržava Iran i SAD izbio je u Siriji 15. avgusta, kada su napadnute dve koalicione baze u severoistočnom i jugoistočnom regionu zemlje.

SAD su odgovorile serijom napada koji su ciljali položaje snaga koje podržava Iran u Deir ez Zoru između 23. i 25. avgusta. Snage koje podržava Iran uzvratile su napadom na tri baze koalicije i SDF-a u Deir ez Zoru. Na obe strane ima žrtava kao posledica razmene vatre.

Raspoređivanje protivvazdušne odbrane u Deir ez Zoru ukazuje na to da ruska vojska planira da proširi svoje prisustvo u provinciji, verovatno da bi odvratila koaliciju koju predvode SAD i SDF. Rusiju su očigledno pokrenuli nedavni udari koalicije predvođene SAD na snage koje podržava Iran.

Novopostavljena protivvazdušna odbrana će u velikoj meri ograničiti kretanje koalicionih ratnih aviona, posebno borbenih dronova, jurišnih helikoptera, iznad Deir ez Zora.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading