PALA VLADA DRITANA ABAZOVIĆA "Ovo je politički obračun"
Foto: Printscreen/Youtube

Skupština je večeras izglasala nepoverenje Vladi na čelu sa Dritanom Abazovićem.

Za smenu Vlade glasalo je 50 prisutnih poslanika, a jedan protiv.

Poslanici Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i koalicije "Crno na bijelo", kao i poslanik Demosa Miodrag Lekić nisu prisustvovali glasanju.

Poslanici Skupštine Crne Gore od juče se, na inicijativu pet stranaka predvođenih Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Đukanovića, izjašnjavaju o predlogu za izglasavanje nepoverenja vladi Dritana Abazovića na vanrednoj sednici.

Ovu inicijativu podnelo je 36 poslanika DPS, Socijaldemokratske partije, Liberalne partije, Socijaldemokrata i Demokratske unije Albanaca samo nekoliko sati nakon što je Abazović potpisao Temeljni ugovor sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem. Da bi inicijativa prošla u parlamentu bio je potreban 41 glas.

"Ovo je politički obračun u kom neko mora da izvuče deblji kraj. S obzirom da sam mnogo politički slabiji, finansijski neuporedivo - to su svetovi, ljudi iz podzemlja koje ja nemam a on ima, mediji koje ja nemam a on ima - verovatno se pobednik možda unapred zna. Ali to ne znači da ako sam doprineo samo malo, da neko drugi neće uzeti baklju i upaliti svetlo u potpunosti. Ko uradi to, biću tu da mu čestitam. To je politički obračun podgoričkih, parlamentarnih i predsedničkih izbora. Ili će otići Milo Đukanović ili Dritan Abazović, a nakon njega još i mnogi dritani posle njega", rekao je crnogorski premijer.

Abazović se zahvalio ministrima sa kojima je sarađivao na „uspešnom radu i nekim istorijskim potezima“

Večeras pobedu odnosi DPS Mila Đukanovića uz pomoć nekih opozicionih snaga, koje možda više nisu opozicione, rekao je Dritan Abazović.

On je dodao da veruje kako DPS više neće formirati nijednu vladu kada se suoči sa sudom građana.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading